tisdag 6 september 2011

Irene Huss - En Man Med Litet Ansikte

En äldre man korsar gatan och blir påkörd av en stulen bil. En polisbil tar upp jakten på bilen men förövarna kommer undan. Den stulna bilen hittas senare i ett industriområde, utbränd. På platsen hittas även kroppen av en mördad ung flicka. Irene Huss och hennes team skickas ut för att utreda de båda dödsfallen. Den påkörde mannen visar sig vara pensionerad polis men den unga flickans identitet förblir ett mysterium. Hör fallen ihop? För att få svar på det, måste Irene hitta biltjuvarna. Var smitningsolyckan verkligen en olycka? Och varför är det ingen som saknar den unga flickan?

Ännu en svensk snutfilm om trafficking som man har sett flera gånger tidigare i Beck – Sista Vittnet och Johan Falk – Operation Näktergal visst är det ett viktigt ämne men tyvärr så har jag tröttnat på det för det är alltid samma sak med öststatshoror.

Förväntningarna var höga eftersom att förra filmen Det Lömska Nätet var en av dom bättre i serien men dessvärre så får vi en ganska seg historia som aldrig riktigt tar fart, Jag kom att tänka på Wallander – Vittnet som är ungefär i samma klass rent underhållningsmässigt, Den kanske blir lite bättre andra gången när förväntningarna inte alls är lika höga.

Hoppas att nästa film som heter Tystnadens Cirkel är tillbaka i gammal god form igen för Huss är betydligt bättre än det här trots ett viktigt men tyvärr uttjatat ämne.


Betyg 4/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar