onsdag 14 september 2011

Maria Wern - Pojke Försvunnen

En tioårig pojke försvinner från en middag i ett litet gotländsk fiskedrag, samtidigt som en annan försvinner från ett flyktingläger. Det blir upptakten till en rad skrämmande händelser på den gotländska landsbygden, där en serie brutala mord avlöser varandra.
Och det som börjar med ett sökande efter försvunna barn, leder Maria Wern och hennes kolleger allt djupare in i en härva av dolda agendor, personliga svek och kopplingar till internationell kriminalitet. För under det lilla fiskelägets idylliska yta vilar hemligheter som snart visar sig farligare än någon velat tro.

Förväntningarna var ganska höga eftersom att föregående filmen Svart Fjäril var den bästa av dom sex delarna men redan efter 30 minuter börjar den att kännas tråkig och jag undrar när eller om det ska hända nåt spännande och tyvärr så uteblir det mesta av spänningen med undantag av lite mot slutet som brukligt är.

Det verkar som att man vill slänga in så mycket handlig som möjligt i form av diverse sidospår som egentligen inte tillför nåt till handlingen så man blir bara irriterad eller förvirrad och vill bara att det ska ta slut, det kanske funkar bättre i böckerna men det är inget som jag tänker ta reda på.

Jag hoppades att Linda Zilliacus som hade en ganska stor roll i förra filmen skulle vara kvar men här nämns hon inte ens, vet som sagt inte hur det är i boken men tycker ändå att det var lite tråkigt att karaktären inte fick vara kvar.
Tyvärr har man typecast David Dencik som skurk vilket vi redan sett honom som i Wallander – Indrivaren och i diverse småroller i andra filmer, visst han har ett sånt utseende men kom igen.

Sammanfattningsvis så är filmerna om Maria Wern ganska tråkiga och bjuder inte på mycket till action eller spänning utan mest tråkig spaning och tråkiga förhör fast dom är inte lika dåliga som Kommissarie Winter.


Betyg 3/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar