onsdag 3 augusti 2011

Kommissarie Winter - Vänaste Land

En tidig morgon strax innan midsommar, hittas tre män brutalt mördade i en förort till Göteborg. Deras ansikten är bortskjutna, de är alla invandrare och det kommer snart fram att det förekom andra slags affärer i butiken de jobbade i, Kommissarie Winter och hans kollegor kopplas in och börjar fråga runt, men möts av tystnad och fientlighet. Hur mycket vet mannen som hittade dem och vem är den mystiske pojken på cykel - har han sett något? När ännu ett lik hittas ställer sig Winter frågande till motiven bakom morden. Handlar det om rasistmord?

Första filmen med nya skådisar känns mer genomtänkt och lite mer välgjord än tidigare filmer och skådisarna är mycket bättre än tidigare.

Problemet fortfarande är att det tar för lång tid innan det blir nån spänning efter öppningsscenen och det blir lite mycket utfyllnad då filmen nästan är två timmar, antar att man vill få med så mycket som möjligt från boken men i det här fallet skulle det inte skada om man tog bort 20 – 25 minuter så det blir lite tätare handling.

Gissar på att resterande tre filmer kommer att hålla ungefär samma klass och dom kommer jag att se i helgen.


Betyg 4/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar