torsdag 1 december 2011

Hamilton - Tv-versionen

Carl Hamilton och hans vän och kollega Åke Stålhandiske får i världssäkerhetens intresse order om att eliminera en grupp smugglare på den ryska tundran. Deras smuggelgods är en kärnvapenmissil, tillräckligt stor för att lägga Paris, Washington eller New York i aska.

Hawkins är en skrupelfri amerikan som har specialiserat sig på vapensmuggling från det forna Sovjet till vapenmakter i mellanöstern. Han är hjärnan bakom operationen och skyr inga medel för att nå sitt mål.

Carl Hamilton är ute på sitt allra farligaste uppdrag hittills, där inte bara hans eget utan även hans älskade Tessies liv står på spel.

Har nu äntligen sett tv-serieversionen som är ca 1 timme längre än bioversionen men jag tycker inte att den tillförde så mycket nytt då det mest var dialogscener och lite fördjupning av vissa händelser, bla så är början när Hawkins köper missilerna betydligt längre, sen är det lite småscener instoppade lite överallt mest som utfyllnad.

Dock var det tre scener som jag tycker att det var synd att dom klipptes bort från bioversionen,

1 – Efter att man fått tag på första missilen så följer en liten jaktscen med snöscooter och pansarvagn och tillhörande skottlossning.

2 – Poliserna i Luleå sitter på en krog och får syn på en misstänkt och anhåller honom.

3 – Efter att Hawkins tillfångatagits och förts till Sverige så hålls det en kort presskonferens och Hamilton kritiserar sina chefer för ”mediacirkusen”

Det är kul att äntligen ha sett den längre versionen men jag föredrar helt klart den korta då den inte känns lika utdragen även om det var intressant med fördjupning att vissa saker, Skulle komma över den långa så ska du självklart se den.


Betyg 5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar