tisdag 20 december 2011

Den Tredje Vågen

Johan Falk har tröttnat på jobbet som polis. Det lönar sig inte att fånga busar. De får ändå inga straff. Nu är han arbetslös. Helst vill han flytta ut på landet och ta hand om sin nya familj. Men det blir inte som han tänkt sig

Kriminalkommissarie Sellberg var en gång Johans chef och mentor. Nu är han ny chef för avdelningen för organiserad brottslighet på Europol, EUs egen polisorganisation. Den organiserade brottsligheten växer explosionsartat och hotar att bryta sönder
samhällsstrukturen inom hela EU. Sellberg bildar en speciell arbetsgrupp en task force som ska bekämpa de stora ekonomiska brottslingarna.
 Johan Falk är en självskriven medlem i den här tuffa gruppen. Det visar sig bli början på en lång rad mardrömsliknande händelser med våld, svek och död när en hel världsdel håller på att stjälas.

Handlingen är nu flyttad från Göteborg till Holland och Tyskland och är väl kanske inte den mest trovärdiga men bortsett från det så är det ändå en riktigt bra film.

Actionscenerna känns ungefär lika bra som i föregångaren Livvakterna och vi får som vanligt en biljakt och shootouts och lite kravaller på slutet men dom skulle kunna vara lite bättre gjorda men i det stora hela så är dom helt ok och fyller sitt syfte.

En bra actionfilm som inte riktigt kommer upp i samma klass som föregångarna trots högre budget och mer internationella skådisar.  


Betyg 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar