tisdag 3 januari 2012

Jakten På En Mördare - Lögnen

Det är bara några dagar kvar till Lucia och hos Stockholmskriminalen finns fortfarande förhoppningen om en lugn julhelg men i ett övergivet industriområde hittas en mördad man tidigare känd hos polisen och skjuten med flera skott.

Rena avrättningen enligt teknikerna, men på ytan ett rutinfall trots sin brutalitet. En uppgörelse kriminella emmelan. Svårt att lösa och ännu svårare att bevisa. Det hänsynslösa mordet leder spanarna rakt in i en spiral av mord, lögner och dubbelspel.

En ganska typisk snutminiserie från det sena 90talet om ett hemligt sällskap av mäktiga äldre kända herrar som gillar att förnedra och utnyttja unga män sexuellt, det känns lite som att man sett det förut men det funkar ändå, inte så värst brutal och man har med lite humor utan att det blir överdrivet eller pinsamt

Det som skiljer serien lite är att man även får inblick i polisernas liv utanför arbetet och det uppskattades av mig.

Som vanligt när det gäller svenska thrillers från Svt så är nästan alla skådisar typecastade men jag tycker ändå att dom flesta fungerade bra och man vet vad man kan förvänta sig och det var skoj att Eddie Axberg var med som en av poliserna.

Jakten På En Mördare – Lögnen kändes lite bättre än liknande filmer och serier från det sena 90talet och man vet vad man får.


Betyg 7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar