tisdag 3 januari 2012

Den Vite Riddaren

Det är sommar och valår i Sverige. En ung svart polisman faller offer för en politisk terrorist som beslutat sig för att starta ett personligt krig mot polisen och den svenska politikerkåren. Poliserna Anna Holt och Bo Jarnebring får i uppdrag att utreda morden och upptäcker snart att de själva är i mördarens sikte samtidigt som ledande politiker försöker göra karriär med mordens hjälp.

Den Vite Riddaren är från tiden då man fortfarande vågade visa skinheads som vrålar sieg heil och gör främlingsfientliga uttalanden och slåss med invandrare innan allt blev politisk korrekt och alla skulle skyddas från verkligheten.

Jarnebring känner vi igen från Mannen Från Mallorca och I Lagens Namn där han spelades av Sven Wollter men här är det Stig Engström som tagit över rollen och han gör ett bra jobb, tyvärr är inte Petra Nilsen som Anna Holt lika bra då hon känns lite mesig och sen överdrivet kaxig när hon försöker verka tuff.

Det jag störde mig lite på var att nästan alla höga polischefer framstår som kompletta idioter som inte har nån som helst koll på nåt utan bara tramsar runt i media och kommer med idiotiska uttalanden och klantar till det hela tiden.

Är man snutfilmsnörd så kommer man att känna igen karaktärer från andra produktioner av Leif GW Persson och Jan Guillou i diverse roller.

Den håller inte riktigt hela vägen och när man får reda på vem den skyldige är så känns det ganska uppenbart men samtidigt lite oväntat.

I det stora hela så var den ok men inte mer än en typisk politiskthriller från mitten av 90talet när man fortfarande våga visa den brutala verkligheten istället för repriser av Full Frys med Stefan & Krister


Betyg 4/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar