fredag 4 november 2011

Van Veeteren - Moreno & Tystnaden

En flicka mördas strax efter att hon har lämnat en sluten religiös grupp och det blir en svår utredning för Moreno eftersom ingen i den religiösa gruppen är villig att samarbeta. Men när ytterligare en flicka kidnappas och hennes blodiga naglar skickas till polisen, börjar folk att prata. Ska tiden räcka till för Moreno att lösa fallet och hitta flickan, eller är det redan för sent?

Även denna delen gick upp på bio och det märks mest pga. att man har med lite mer kända skådisar i några större roller men rent kvalitetsmässigt så tycker jag inte att den håller för bio.

Som titeln antyder så är det Moreno som har huvudrollen och får tillfälligt en ny kollega pga det som hände Münster i slutet på Münsters Fall och jag tycker att Björn Bengtsson är bra i rollen som Jaan Blauwelt.

Första timmen är spännande och innehåller kristna sektmedlemmar och tortyr men när man får reda på vem som är den skyldige blir det ganska tråkigt och man väntar på att han ska torska dit.

Sen har man valt att blanda två böcker och jag vet inte vad som är från vilken så det påverkar säkert att der inte känns helt genomtänkt men i det stora hela så är det ändå en helt ok thriller.



Betyg 5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar