fredag 4 november 2011

Van Veeteren - Svalan, Katten, Rosen, Döden

Münster upptäcker kroppen av en ung strypt kvinna i hennes hem och överraskar mördaren som fortfarande finns i lokalen. Mördaren hinner fly men lämnar efter sig en sällsynt bok på platsen. Boken innehåller en hälsning från den skyldige. När ett offer till hittas sätts Van Veeterens litterära kunskaper på prov för att hinna stoppa seriemördaren innan fler mord begås.

Münster är tillbaka men han har fortfarande vissa problem som ställer till det sen händelserna i Munsters Fall när han ”hjälper till” när han fortfarande är sjukskriven.

Handlingen är kanske inte den mest trovärdiga om en mördare som använder sig av namn från gamla mindre kända kriminalromaner och ganska tidigt så avslöjas det vem det är men det blir inte lika tråkigt som i Moreno & Tystnaden utan det funkar att följa mördaren fast lite mer insikt i hur han tänker hade inte gjort nåt.

Det blir lite tråkigt med tjafset mellan Münster och Jaan Blauwelt om Moreno för det tillför egentligen inget till handlingen utan känns mer som försök till karaktärsutveckling som inte funkar nåt vidare.


Betyg 7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar