onsdag 9 november 2011

Irene Huss - I Skydd Av Skuggorna

En man hittas avrättad i hamnen. Irene Huss och hennes team sätts på fallet och allt pekar på en uppgörelse i den undre världen. Men så småningom inser Irene att fallet har en personlig koppling. Efter ett bombdåd är hon plötsligt indragen i en utpressningshärva där ingen går säker, allra minst hennes familj. Polis och åklagare står maktlösa mot de kriminella gängen och Irene blir till slut tvungen att ta saken i egna händer.

Äntligen är Huss tillbaka i gammal fin form som det ska vara vi får en spännande om ändå kanske inte helt trovärdig historia.

För en gångs skull har man lyckats att få till bra skådisar även i skurkrollerna och trots att man typecastat Georgi Staykov som vi tidigare sett i bla Beck – Kartellen, Babas Bilar och Millennium Trilogin så tycker jag att han funkar för han levererar som vanligt en bra karaktär.

Likt i förra filmen Tystnadens Cirkel så drabbas hela familjen av händelserna och nu börjar det kännas lite uttjatat, Ok för att man vill göra så att tittarna ska känna för karaktärerna men det behöver inte gå till överdrift.

Var på väg att tappa hoppet om Huss efter förra filmen men den här var oväntat bra och nu är det bara Jagat Vittne kvar för den här omgången och förhoppningsvis får vi ett värdigt avslut för den här omgången.


Betyg 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar