fredag 15 juli 2011

Beck - I Stormens Öga

Ett bränt kvinnolik hittas och SÄPO misstänker att Gunvald Larsson har kopplingar till mordet. Den brända kvinnan var internationellt efterspanad och ingår i en grupp miljöaktivister som utför attacker runt om i världen. Gunvald ger sig ut på egen hand för att finna kvinnans mördare samtidigt som han har SÄPO i hälarna. Martin Beck får order att anhålla Gunvald och hans lojalitet mot sin kollega ställs på prov. Samtidigt upptäcker Beck miljöaktivisternas planer att slå till här i Sverige. Tillsammans med SÄPO måste han försöka stoppa attacken innan katastrofen är ett faktum.

Egentligen skulle filmen kunna heta Gunvald – I Stormens Öga för det här är verkligen Gunvalds film och Beck känns mer som en biroll.

Inför ”säsong” 4 så valde man att endast göra två filmer istället för åtta som man tidigare gjort med säsong 1 – 3 och ge varje film mer budget än vanligt och det är stor skillnad på actionscenerna mot tidigare delar bl.a. så bjuds det på den snyggaste biljakten sen den i Noll Tolerans, några shootouts som egentligen inte sticker ut om man jämför med andra filmer men för Beck känns dom helt ok.

Gillar man Beck så blir man inte besviken, har bara sett den två gånger men tycker att den hamnar bland dom bättre i serien totalt sett.

Betyg 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar