fredag 15 juli 2011

Beck - Levande Begravd

En träkista hittas nedgrävd i en sandlåda på en lekplats i centrala Stockholm. I kistan ligger en välrenommerad åklagare. Beck och hans team konstaterar till sin fasa att åklagaren blivit levande begravd. De hittar kopplingar till ett MC-gäng där ledaren nyligen blivit frisläppt från fängelset. När ledaren senare hittas mördad i en liknande träkista tar utredningen en ny riktning. Ytterligare kistor upptäcks runt om i Stockholm där alla offer har blivit mördade på samma plågsamma sätt. Beck inser att de jagar en sadistisk seriemördare som spelar ett spel med dem och som hela tiden ligger steget före. När skall mördaren slå till igen och vem står på tur?

Den hittills sista Beck med Haber och Persbrandt i huvudrollerna, det skulle inte förvåna mig om det kommer några till om nåt år som dom gjorde efter säsong 2 och gjorde 10 filmer till.

En riktigt bra film som bjuder på massa spänning och känns nästan som en klassisk amerikansk 90 tals thriller och sånt funkar för det mesta, Det bjuds på en del sköna scener med Gunvald på en mc-klubb och när han jävlas med Beck.


Betyg 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar