söndag 3 juli 2011

Roseanna

En kvinna hittas död i Göta Kanal. Ingen kan identifiera liket. Ingen har anmälts saknad men några månader senare identifieras hon som amerikanskan Roseanna McGraw och äntligen kan jakten på mördaren ta sin början.

Detta är den första filmen om Beck och den enda med Keve Hjelm i huvudrollen och Keve får klart godkänt för sin insats. I övriga roller ser vi bla Tor Isedal och Leif Liljeroth.

För att vara en film från 1967 så var den intressant och bjöd på klassiskt polisarbete i form av spaning och förhör med misstänkta.

Det är en hel del som skiljer sig mot den version med Gösta Ekman som kom 1993, bla så upplevde i alla fall jag att man fick en djupare insikt i polisarbetet hur dom kommer fram till den skyldige, sen är slutet lite annorlunda (har inte läst boken på ca 15 år så jag minns inte den slutar) Sen var det några namn som hade ändrats och lite småsaker.

En bra film som kan vara svår att få tag på, tror inte ens att den släpptes på vhs i Sverige och det är bra längesen den visades på tv så skulle du råka hitta ett ex så är den klart värd att se.

Betyg 7/10

1 kommentar:

  1. Jag älskar nittiotalsversionen av Roseanne, så den här blev jag riktigt sugen på att se nu.

    Men hörrudu Johnny, vad ger du den i betyg?

    SvaraRadera