måndag 24 oktober 2011

Blå Måndag

Småtjuvarna och vännerna Leo och Roger begår ett av sina vanliga inbrott. Ett inbrott som slutar i katastrof.
Ewa, en ensam och desillusionerad ung kvinna, får ett livsavgörande besked. Av en slump kolliderar deras livsöden när Leo och Roger planerar sin stora kupp.
Ewa inleder ett förhållande med Leo. Efter en tid upptäcker hon deras planer. För att rädda sitt liv är hon tvungen att liera sig med dem.
De tre dras in i en våldsspiral och vägen till den överraskande upplösningen blir kantad av brutna löften och döda kroppar.

Svensk film när den är som allra sämst och för dålig för att den ska kunna bli ”bra”

Det börjar med att Leo och Roger gör inbrott på en däckfirma där dom ska sno mobiltelefoner, varför skulle det finnas ett parti begagnade mobiltelefoner inlåsta i ett skåp på en däckfirma?

Senare jobbar Leo i tunnelbanan med någonting som inte framkommer och han hittar en ritning över en tunnel och ser att det står bankvalv i ena hörnet och får en idé att råna banken.

Det är nu det börjar att spåra ur för det blir för mycket folk inblandade som det måste tas död på och lägligt nog så har Ewa tillgång till en charkfabrik där dom kan göra sig av med liken genom att mala ner dom till köttfärs,

Man skulle ju kunna tro att dom ska ta sig in i banken via tunneln som Leo hittade ritningen på eftersom att dom håller på och borrar i den i flera scener men i stället så blir det ett vanligt rån med tillhörande shootout.  

Det är ingen bra film men har ändå viss charm i sin uselhet med massa logiska luckor och konstiga scener.


Betyg 3/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar