fredag 7 oktober 2011

Läckan

Sune Bergström tillhörde eliten vid Rikskriminalen men är nu omplacerad till "skrivbordstjänst". Han får rutinuppdraget att utreda dödsfallet av en högt uppsatt tjänsteman på finansdepartementet. Det som till en början ser ut som ett självmord leder snart in i en korruptionsskandal på högsta nivå. Den döde var en av nyckelpersonerna i det hemliga arbetet med statsbudgeten. Vad gömmer sig i maktens korridorer?

Anders Ahlbom spelar den stereotypa svenska filmsnuten med alkoholproblem och taskig relation till sin familj, i början känns det kanske lite överdrivet när Sune kommer till jobbet halvpackad och ingen reagerar speciellt utan det verkar mest normalt.

Serien är en typisk SVT produktion från 90 talet i regi av Mikael Ekman som tidigare gjort flera filmer om Hassel och det bjuds på en del spänning men det håller inte riktigt hela vägen i dom fyra timmar som serien varar, dom hade gärna kunnat skippa 1 timme och fått till det lite tightare men i det stora hela så är det en fullt godkänd serie med bra skådisar som är typiska för den här typen av produktioner.

Några scener utspelas i en videobutik och serien utspelas 1994 men det hänger affischer för Ekmans Jönssonliganfilmer som är gjorda på 80 talet, känns inte så troligt att dom fortfarande skulle hänga där typ 15 år efter att dom haft premiär fast det är nog bara jag som tänkte på det men så är jag filmnörd också, det skymtar även förbi en Hasselaffisch och några Transferfodral vilket jag uppskattade.  

Betyg 5/10  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar