torsdag 20 oktober 2011

Falsk Som Vatten

Den vackra poeten Clara blir blixtkär i John Hjortfeldt. Hon lämnar sin svartsjuke sambo för Johns skull. John börjar leva ett dubbelliv; ett liv som förlagsdirektör med fru och barn, ett annat med Clara. Plötsligt får Clara för sig att hon är förföljd och bevakad men av vem och varför?

Falsk Som Vatten är något så ovanligt som en thriller och av Hasse Alfredson och han lyckades få till en riktigt spännande historia och avslöjar inte vem den skyldige är förens det är 10 minuter kvar, dock finns det en scen om man är uppmärksam som visar vem det är.

Malin Ek som spelar Clara gör bra ifrån sig även om det blir lite överspel i vissa scener men det blir ändå godkänt, synd att hon inte fick fler större roller efter den här för det fanns helt klart potential hos henne.

I övriga roller syns bl.a Sverre Anker Ousdal och han känns inte helt rätt i rollen som John då han mest verkar besvärad, Örjan Ramberg dyker upp som sliskig förläggare som har ett hemligt förhållande med Johns dotter och Philip Zandén smyger runt och är mystisk.

Lite synd att Alfredson inte gjorde fler thrillers för den här är verkligen bra och jag hade gärna sett några till av honom.


Betyg 7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar