torsdag 20 oktober 2011

I Lagens Namn

Kriminalkommissarie Jarnebring står inför sitt svåraste fall, Ett fall som är så känsligt att många av hans kollegor vänder honom ryggen och snart vet han inte vem han kan lite på, vem som är vän eller fiende.

Det börjar med att några unga energiska poliser misshandlar ett fyllo och det framkommer att dessa poliser har ovanligt många anmälningar på sig och Jarnebring bestämmer sig för att gå till botten med det hela, Samtidigt så försöker knarkspan sätta dit en förmodad knarkkung som dom unga poliserna också intresserat sig för.

I Lagens Namn är en av dom mest realistiska och brutala polisfilmerna som gjorts i Sverige och Stefan Sauk är verkligen riktigt obehaglig i rollen som ledaren för ”gänget”, Det hotas och misshandlas pundare och annat löst folk.

Sven Wollter funkar bra som den ”snälla” polisen Jarnebring som han tidigare spelat i Profitörerna och Mannen Från Mallorca.

Filmen bygger på boken Samhällsbärarna av GW men det är inte mycket som är lika mellan bok och film för i boken är Jarnebring bara en biroll.

Ann Petrén dyker upp  i en av sina första roller som hora som blir antastad av snutarna i en scen.

Rekommenderar ingen att köpa filmen på dvd då den har 4:3 bild och o.a.r är 2:35 så man förlorar ungefär halva bilden, Den har visats på tv i o.a.r så förhoppningsvis så släpps den med korrekt bildformat nån gång men till dess så får man nöja sig med att se den på tv.

Skulle gärna ge filmen högsta betyg men tyvärr så känns slutet en aning krystat och konstigt.


Betyg 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar