söndag 23 oktober 2011

Den Demokratiske Terroristen

Den tyska underrättelsetjänsten har tipsats om en tysk terroraktion i Sverige. De söker en svensk som ska infiltrera, och oskadliggöra den sista aktiva cellen i Röda Arméfraktionen, Carl Hamilton med sin vänsterbakgrund, är den enda tänkbara för uppdraget.

Den Demokratiske Terroristen är den tredje filmen som bygger på den andra boken om Hamilton och den ska ses som film två om man ska följa det kronologiskt, Dock finns tv-filmen Förhöret som kom före men den är bara förhöret från Fiendens Fiende som inte kom med i serien, troligen mest pg.a att den skulle bli för lång då så jag räknar inte med den bland dom övriga.

Filmen känns inte lika mörk som föregångaren Täcknamn Coq Rouge och det är inte heller mycket till action men det behövs inte för spänningen är på topp, Början kan kännas lite seg innan Hamilton får kontakt med terrorgruppen men efter det så flyter det på bra resten av filmen.

Skarsgård känns mer bekväm här än i förra filmen och dom tyska skådisarna gör för det mesta bra ifrån sig, har nog inte sett nån av dom i nåt annat så jag har egentligen inte nått att jämföra med men tycker att dom funkar bra ändå.

En intressant sak är att filmen nästan är helt på engelska och tyska och Hamilton har endast tre repliker på svenska i början vilket höjer trovärdigheten till skillnad från amerikanska motsvarigheter där alla talar samma språk perfekt oavsett varifrån dom kommer och vart den utspelas.

Jag vet inte om det saknas mycket jämfört med boken men filmen känns ganska komplett fast det hade varit intressant att få veta lite mer om terroristerna än vad dom heter och vad några jobbade med innan dom gick med i organisationen.


Betyg 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar